Hur man får den bästa glöden? Bör man grilla på indirekt eller direkt värme? Hur du grillar på bästa sätt, det vet du antagligen redan. Nu är vårt fokus de bästa såserna och rörorna till grillat.

Röror som tillbehör

En röra kan gott och väl vara lite tjockare i sin konsistens. Då kan en fet yoghurt eller färskost fungera som bas. Smaksätt sedan med nötter, kikärtor och härliga kryddor.

Arla Köket® grekisk yoghurt 10% passar perfekt till tzatziki.
Arla Köket® grekisk yoghurt 10% passar perfekt till tzatziki.

Välj rätt bas

Skillnaden på yoghurt och yoghurt

Fetthalten i våra yoghurtprodukter varierar, likaså smaken och konsistensen. Vissa passar bättre till frukost och dryck, andra till matlagning eller bakning. Vår guide berättar vad skillnaden är mellan våra olika yoghurtsorter.

Arlas yoghurtguide

Arla Köket® turkisk yoghurt 10%, har en tjock konsistens och passar därför bra som bas till dipp eller röror. Servera till grillade grönsaker, fisk och kött.

Arla Köket® grekisk yoghurt 10%, är len, mild och gräddig i smaken. Den passar därför som bas i kalla röror och såser, gärna i kombination med någon syrlig smaksättning, till exempel lime eller citron.

Arla® mild yoghurt 6%, är perfekt för att göra en lite tunnare sås eller dipp. Kanske en tahinidressing som ringlas över grillade grönsaker.

Enkla tips

  • Smaksätt yoghurten med kryddor eller råvaror med mycket smak som stenbitsrom eller tahini.
  • Ge röran textur genom att tillsätta nötter, hackade grönsaker och bär.
  • Ge röran en fin färg genom att mixa i avokado, ungsbakad morot eller sötpotatis.

Efterrätt på grillen

Servera grillade halvor av persika tillsammans med vaniljsås gjord på färskost, toppa sen med honung och hackade pistagenötter. Arla® Färskost är len i konsistensen och därför tacksam att spritsa.

Vaniljsås gjord på Arla® Färskost.
Vaniljsås gjord på Arla® Färskost. Servera vaniljsåsen tillsammans med grillad frukt.