Sommarsallad med keso

Att salladen är ett givet inslag på menyn, det tycker nog både gäst och krögare. Men att en sallad skulle behöva vara smaklös och intetsägande, den tiden är för länge sen förbi. Här ger vi tips på hur du kan piffa årets gröna tallrik med olika texturer och nya smaker.

Byt ut klassiska smaker 

Caesar- och räksallad i all ära, men våga tänka lite nytt i år. Jobba utifrån säsongen och våga blanda både sommarens frukt och bär med mer traditionella grönsaker, en krämig ost och toppa med rostade nötter eller frön.

Sallad med betor, björnbär och smulad ost. Recept: Jimmi Eriksson Årets kock 2016
Sallad med betor, björnbär och smulad ost. Recept: Jimmi Eriksson Årets kock 2016

Olika texturer

Tips!

KESO® Cottage Cheese är superbra i vegosammanhang. Dess höga proteininnehåll och näringstäthet gör den till ett bra alternativ istället för kött eller fisk.

Tänk en bas på tunt hyvlade rotfrukter, kokt quinoa-, matvete eller couscous, ett sötare tillägg som persika, vattenmelon eller jordgubbar, krämig ost i form av Arlas Apetina eller Keso smaksatt med rivet citronskal, färska örter eller hetta från ajvar. Toppa med rostade nötter och salladen blir både spännande och god. Tänk på att blanda texturer och hur du presenterar innehållet.

Spreads som topping

Med Arla färskost i kylen är du alltid redo att skapa goda och krämiga spreads. Kombinera den med olika smaksättare som citron, parmesanost eller färska örter. Lätt att förbereda och med enkelt att dekorera med spritspåse.

Spreads gjorda på Arla Färskost. Använd till fyllning, topping eller dip!
Spreads gjorda på Arla Färskost. Använd till fyllning, topping eller dip!

Lönsamt på fler än ett sätt 

En riktigt bra sallad behöver inte vara dyr. Sommaren har mycket fina och prisvärda råvaror att erbjuda. De flesta delarna i en sallad går att förbereda i förväg och tillägg som exempelvis couscous är både billigt och lätt att förbereda.

sommarsallad med keso
Ge salladen mer liv!
  • Ge keson smak i form av örter, syra, hetta eller sälta.
  • Saltrosta frön/nötter. Kan vara det lilla extra på en sallad.
  • Baka, råriv, hyvla, lägg in. Förbered grönsaker i olika texturer.
  • Spritsa smaksatt färskost på tallriken, eller direkt på salladen för extra smak och textur.
  • Balansera din salladstallrik och du kommer göra succé!