Bra kött, inte för hårt grillat och en riktigt god ost. Det är grunden i de populära hamburgarna på Camilla och Puttes i Oxelösund. Den amerikanskinspirerade dinern ger gästerna en upplevelse för alla sinnen och Arlas Castello® Burger Cheddar står för den gyllene touchen.

Castello® Burger Cheddar

Arlas hamburgerost är en smakrik engelsk cheddar som är lagrad i minst fem månader.

Osten är färdigskivad och smidig att hantera.

Den kommer i en förpackning på ett kilo.

Mer om Castello Burger Cheddar

De klarröda sofforna, runda barstolarna och den karaktäristiska jukeboxen ger tydliga signaler om vilken sorts restaurang man klivit in på. Menyn bekräftar bilden: amerikanska pannkakor, milkshakes, matiga mackor och en mängd olika hamburgare.

– Lokalen var ett gammalt gatukök, men vi kände att det vore kul att göra något utöver det. I den vevan lyssnade vi mycket på lite äldre musik och tankarna på ett retroställe, en diner, växte fram, berättar Patrik Ödbro.

Han ville göra något nytt efter att i 17 år ha drivit Puttes smörgåsbar i Nyköping. Sambon Camilla Boley hade jobbat i kafé, bageri och butik och var inne på samma linje. Hon hade bott i USA en tid och hennes bror körde jänkare-bil vilket gav ytterligare inspiration. Dessutom älskar både Camilla och Patrik burgare.

– Finns det något godare än en riktigt bra hamburgare? Hos oss grillar vi inte för hårt, utan använder bra köttfärs som får vara lite rosa i mitten. Och burgaren ska göras när den beställs. Gästen ska vänta på hamburgaren och inte tvärt om, säger Patrik.

Osten är en annan viktig ingrediens. Efter att ha prövat olika sorter upptäckte de Arlas Castello® Burger Cheddar, en skivad, smakrik engelsk cheddarost.

Framförallt är den jättegod! Osten är också lätt att hantera och den kladdar inte.

– Framförallt är den jättegod! Osten är också lätt att hantera och den kladdar inte. Om man vill kan man steka den lätt ett par sekunder innan man lägger den på burgaren. Vi var väldigt nöjda efter att ha testat och bytte ost direkt, säger Patrik.

Osten har en huvudroll

Hamburgarna har fått namn efter tidstypisk amerikansk musik och film och eftersom osten spelar en huvudroll är det viktigt att den smakar bra, säger Patrik.

Osten som förgyller burgaren


– Många beställer dessutom extra ost, så vi måste vara noga med den ingrediensen. Ibland har vi också en riktig ostbomb på menyn, som veckans burgare. I den har vi såväl klosterost som cheddarost och färskost, berättar Patrik, som har kvalitetsost i generna. Hans morfar var ystare på Arlas mejeri i Oppeby.

Burgarna serveras med lite bredare pommes frites, klassisk coleslaw och saltgurka. Barnburgarna kommer i små pappbilar i 50-talsstil.

– Vi lägger krut på detaljerna, det gäller både inredning och mat. Det här ska vara en personlig diner där alla trivs. Våra gäster är barnfamiljer, ungdomar, äldre par, kontorsfolk och cruisingklubbar, säger Patrik glatt.