Köttbullar med gräddsås

Höj kvalitén på dina gräddsåser genom att ge själva grädden lite mer tid. Genom att jobba med crème double på tre olika sätt kan du både lyfta din sås samt spara tid i köket.

Klassiskt vis

Koka grädden på medeltemperatur så att du alltid har kontroll över tjocklek och smak. Syftet är att koka bort onödig vätska för att få fram både smak och konsistens. Oavsett vilken sås du ska göra är tekniken densamma, anpassa dock tiden efter vilken konsistens du är ute efter.

Rostad grädde

Genom att koka din crème double i ett bleck i ugnen får du fram en fantastiskt god smak. Rosta på ca 160 grader tills grädden får en karamelliserad yta. När ytan dykt upp rör du ner den i grädden och upprepar samma metod när nästa yta syns. Låt grädden rostas tills du har den smak och konsistens du vill ha. Ett tillagningssätt som sköter sig självt och frigör tid för annat. Resultatet blir en supergod sås som passar perfekt till bland annat primörer!

Rostad grädde med skrov

Använd samma rost-teknik som ovan men addera t ex fisk- eller kycklingskrov. Ett smart sätt att använda sånt som man ofta annars gör sig av med. Grädden får en fantastisk smak.