Släpp tanken om att göra ett recept för rätter med animaliskt protein och ett för dem utan. Tänk istället i moduler och byggklossar. Här har David Lundqvist Årets Kock 2018 och krögaren Malin Söderström tagit fram recept som enkelt går att bygga på och plocka bort ifrån beroende på efterfrågan i matsalen.

För att enkelt kunna möta behov och avvikelser i matsalen behöver man ta ytterligare ett steg mot att effektivera i köket. En lösningen på detta är att ta fram recept som kan passa både med och utan animaliskt protein. När David Lundqvist tar fram sina recept så utgår han från en vegetarisk grund, det betyder att det animaliska proteinet inte agerar smakbärare. Tricket är att istället bygga en smakbild som fungerar till både en vegetarisk rätt och en med kött, fågel eller fisk.

Vi gav David Lundqvist Årets Kock 2018 och krögaren Malin Söderström i uppgift att ta fram 1 recept som kan resultera i 2 rätter, en vegetarisk och en med animaliskt protein. Ett receptupplägg som är både tids- och kostnadseffektivt.

Inspireras av Malin och Davids recept