Ostar älskade för sin goda smak!

Vad vore julbordet utan ostar? Vårt utbud av goda svenska julostar passar för alla tillfällen, oavsett om det är till förrätten, huvudrätten eller desserten.

Ädla nyheter från Kvibille

I år presenterar vi två nya härliga ädelostar från Kvibille: Hallands Hav och Ädel Mild. Båda varianter är, med sin balanserade sälta och goda ädelostarom, givna på julbordets ostbricka. Komplettera med kex och gärna en marmelad så är succén given.

Cheddarostar från Kvibille

Med fokus på hantverksmässig framställning och givetvis god smak har Halländska Kvibille mejeri tillverkat cheddarost sedan 1928. Alla ostar har lagrats i minst 6 månader och är uppskattade för sin rika smak. Dessa cheddarostar är självklara inslag på julbordet.

Kvibille Ädelostar

En annan klassiker från Kvibille mejeri är ädelosten, som har producerats där sedan 1933. Dessa blåmögelostar är extra gräddiga, vilket ger mjukare och fylligare med balanserad sälta. Komplettera med något sött som marmelad, chutney, päron eller fikon.

Falbygdens ostar

Västgötska Falbygdens Ost är en av Sveriges största osttillverkare med anor från 1800-talet. Ostarna vi föreslår har lagrats 18 respektive 24 månader så detta är ostar som erbjuder starka och mustiga smakupplevelser.  Servera gärna tillsammans med ett mer neutralt bröd för att framhäva smakerna.

Castello

Sedan 1893 har Castello stått för en balans mellan innovation och tradition när det gäller osttillverkning. Idag erbjuder Castello bl.a. vit- och blåmögelostar som uppskattas världen över för sina goda smaker och härliga konsistenser, vare sig det gäller gamla beprövade klassiker eller nyskapade favoriter.