Gottebord 2019

Klassiker med en twist och godsaker som väcker nyfikenhet är Kaspers recept för en godare jul. Allt ska vara ett gott handarbete gjort på bra råvaror, då kommer gästerna tillbaka.

Kaspers julbordstips!

Planera och vinn tid

  • Gräddbaserade desserter kan frysas färdigportionerade, t ex ris à la Malta, pannacotta och mousser.
  • Var effektiv och gör en rejäl sats knäck varje vecka under julsäsongen.
  • Ha påsar i kylen med t ex pepparkakssmet och spritsa ut i silikonformar.
  • Gör det enkelt! Svåra dekorer och glaseringar är tidskrävande.
  • Förbered spritspåsar till dekoreringar och låt vila i kylen.

Minska svinnet

  • Gjut i silikonformar för exakta portioner – det ger inget svinn vid skärning.
  • Gör egen hallonpuré, torka kärnorna som silas bort och mixa till pulver för smaksättning.
  • Återanvänd smält choklad av bra kvalitet som blivit över.
  • Spara vaniljstänger till eget vaniljsocker. Blanda med socker och förvara torrt i lufttäta lådor.

Jobba smart

  • Tänk mindre storlekar och servera desserter i portionsglas.
  • Med frysta portionsdesserter som tinas och pimpas i det sista kommer man väldigt långt.
  • För nötfria alternativ – byt ut nötterna mot olika typer av frön, t ex pumpakärnor och solroskärnor.
  • Gör eget julgodis på bra råvaror. Det uppskattas alltid av gästerna.