Osten i fokus!

Det är tillbehören som förgyller osten. Låt varje ost få en matigare variant och en åt det sötare hållet. Prova spännande tillbehör med vilda smaker i form av kryddsyltade kantareller eller nypon- och ingefärssirap. Lite kunskap och kuriosa om ostarna gör att gästerna tar och äter med mer vördnad.
Inkokt rotselleri med mandel och körvel är till exempel fantastiskt gott till ost till en låg kostnad.
– Jag erbjuder hellre färre och bättre ostar än många. Tre-fyra stycken räcker gott. Till dem jobbar jag mycket med rotfrukter. Inkokt rotselleri med mandel och körvel är till exempel fantastiskt gott till ost till en låg kostnad. Jag gör en lätt salt och syrlig lag som tar fram grönsakernas smak. Att torka rotfrukter är också jättegott till ost. Ett rotfruktsfras med lite florsocker som förstärker sötman, säger Fredrik Hedlund, köksmästare Lammet och Grisen.