Dressingar och sallader

Välkommen till Salladsbaren!

Välkommen till Salladsbaren!

Salladsbaren är ett smart modul-upplägg där gästerna själva kan addera grönt eller animaliskt protein till sin lunch. Basen är krämiga, smakrika dressingar med olika säsongssallader, proteintillbehör och spännande toppings. Det är ett perfekt sätt att möta flexitariantrenden, utan att tillföra extra arbete för köket.

Varför ska man ha en salladsbar?

  • Det är ett komplement för gäster som bara vill äta en sallad istället för en traditionell måltid.
  • Du kan enkelt ta hand om svinn, t ex gårdagens bröd och frön.
  • Enkel att variera basen (dressingar), tillbehör (salladen) och topping (t ex cottage cheese) efter t ex säsong.
  • Du kan spara tid genom att jobba med t ex färdigstrimlad sallad.
  • Dina gäster kan själva välja om de vill ha en lunch med eller utan animaliskt protein. Utan att det ger extra jobb för köket.
  • Får du grönsaker över, t ex broccolisallad med rödlök, kan svinnet användas till en pasta eller wok.
  • Salladsbaren är ett enkelt sätt att möta den gröna efterfrågan i matsalen, och därmed förenkla för köttätarna att få in det gröna på lunchen.