Skirat smör som hälls över blomkål

Mejeriprodukter är grönsakerna bästa vän. Eftersom råvarorna i en grön rätt naturligt innehåller väldigt lite fett och protein blir mejeriprodukter extra viktigt.

En nygammal favorit är det brynta smöret, en populär smakkompis till grönt som passar perfekt i puréer och krämer. Utan självklara såser kan det bli ett smart sätt att binda ihop rätten. Mejeriprodukter kan även sälja din gröna rätt på menyn. Alla vill äta nyttigt och är det dessutom ostgratinerat blir det svårt att tacka nej.

Mejeri är bra eftersom det ger såväl smak som fett och protein. Det kan annars vara svårt i rätter med bara grönsaker. Andreas Hedlund

Mejeriernas bästa sidor

  • Smak: Att smör och grädde lyfter vilken rätt som helst vet alla. Inte minst gröna rätter. Med hjälp av fett från mejeriprodukter kan du höja smakerna och balansera upp din tallrik. Utöver grädde och smör är framför allt osten en vinnande komponent. Smakrik och enormt uppskattad.
  • Mättnad: Ett av orosmomenten kring gröna rätter är att de inte ska mätta. En oro som även kunderna har. En lösning på detta är mejeriprodukter med hög proteinhalt. Blanda gärna flera produkter med varandra för att vara säker på att dina rätter mättar ordentligt.
  • Sås: Eftersom det inte finns någon förväntad sås till gröna rätter skapas fler möjligheter till att testa nytt och experimentera. Jobba gärna mer med puréer och krämer. Tillbehör som dessutom mår extra bra av lite brynt smör. Eller ja, mycket.
  • Ökar försäljningen: En ostgratinerad spetskål är svårt att tacka nej till. Med hjälp av mejeriprodukter kan du lyfta dina gröna rätter på menyn och därmed skapa nya storsäljare.

Härliga rätter där grönt möter vitt