Expedition Årets Kock

Årets Kock 2016, Jimmi Eriksson, valde att åka till San Francisco och Napa Valley i norra Kalifornien på sin inspirationsresa. Följ med på en spännande expedition full av olika matupplevelser på allt från diners och hamburgerhak till ostronbarer, stjärnkrogar och världsberömda The French Laundry. 

Jimmi Eriksson – Årets Kock 2016

Ålder: 29 år.
Bor: På Södermalm i Stockholm.
Gillar mest som Årets Kock: Alla möten med olika människor, det omväxlande arbetet och vinnarresan – ett stort äventyr.
Bäst på resan: Att få hänga med Markus Aujalay och Karl Ljung och dela alla härliga upplevelser i San Francisco och Napa Valley.
Dina topp tre: The French Laundry, The Restaurant at Meadowood och alla småställen.
Mest inspirerande råvaror: Variationer på ostron och andra skaldjur, olika yoghurtkulturer och frukten i de salta rätterna.
Efter Årets Kock: Jag vill fortsätta att utvecklas som matlagare och öppna en krog framöver. Jag älskar att tävla och har fortfarande tävlingssuget i mig så vi får väl se. 

Årets Kock-tävlingen
Årets Kock-tävlingen

Arla är stolt guldpartner till Årets Kock. Ända sedan starten 1983 har vi varit med och drivit tävlingen, som är det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefyllda matlagningstävling. 

Allt om tävlingen Årets Kock här

Jimmi Eriksson
Jimmi Eriksson