Den klassiska cheeseburgaren

För somliga restauranger står hämtmat för så mycket som 30% av nettointäkterna. Är dina cheeseburgare gjorda för att smaka som bäst även när de burits med hem?

Take away-cheeseburgaren

Matleveransbranschen blommar och förväntas växa med 12% i Sverige de kommande fyra åren. Det är en global trend som fortsätter att expandera i takt med att tjänster som Foodora och Uber Eats blir alltmer etablerade.

Förutom pizza är det burgare som driver denna trend med en imponerande andraplats av alla rätter som levereras. Med andra ord kan det vara affärskritiskt att kunna erbjuda en eftertraktad cheeseburgare som är lika god vid hemleverans.

gjorda-for-take-away-1200x675.jpg

Take away-tips

20 minuter i en väska eller kasse går hårt åt alla burgare. Hur förhindrar du att dina bröd blir fuktiga och att osten blir seg? Här är några tips på hur take away-cheeseburgaren håller sig fräsch.

take-away-tips-1-1200x675.jpg

Tips 1

Använd en hamburgerbox istället för ett papper så skyddas burgaren bättre från stötar och temperaturras.

 

Tips 2

Använda robusta ingredienser som isbergssallad, lök och fullkornsbröd. Och varför inte rostad potatis istället för pommes frites?

take-away-tips-2-1200x675.jpg

take-away-tips-3-1200x675.jpg

Tips 3

Ta det lugnt med blöta ingredienser som picklade grönsaker, ketchup och tomater.

Tips 4

Håll bröden torra genom att bre majonnäs, pesto eller någon annan fet sås på dem. Den höga fetthalten skyddar brödet från att suga upp vätska.

take-away-tips-4-1200x675.jpg

take-away-tips-5-1200x675.jpg

Tips 5

Jobba inte mot tyngdlagen. Färre lager betyder att din burgare lättare kommer behålla sitt snygga utseende.

Tips 6

Välj en ost som inte bara smälter bra men som också behåller sin krämiga konsistens efter en halvtimmas transport. Vi rekommenderar en god cheddar.

take-away-tips-6-1200x675.jpg