Den klassiska cheeseburgaren

Eftersom inget slår en klassiker är det aldrig fel att hålla det enkelt. Med rätt bröd, kött och (givetvis) ost kommer du långt. På denna bas kan du sedan addera smaker efter behov men tänk på att grundregeln är att aldrig fler än sju ingredienser i en klassisk cheeseburgare.

En cheeseburgare är affärsmässigt smart

Våra mätningar visar att 45% av konsumenterna skulle välja en hederlig cheeseburgare om de bara fick välja en*.

Den klassiska cheeseburgaren är lika enkel som läcker. Kött, bröd och ost är en fullgod grund som vid behov kan kompletteras med tomater, dressing, lök, sallad, bacon eller picklade grönsaker. Vanligtvis används som mest sju ingredienser när man lagar en klassisk cheeseburgare. 

* Källa: studie CHD expert för Arla, november 2018

Hur många cheeseburgare har du på din meny?

komponera-1200x675.jpg

Beroende på hur många burgare du erbjuder kan det vara bra att satsa på storsäljare. Börja med en god standardburgare och bli mer kreativ med alternativen.

 

En burgare

Satsa på den klassiska biff-bacon-cheddaren! Ett måste med alla möjliga kombinationsmöjligheter: dubbel ost, karamelliserad lök, svamp, bacon eller varför inte torkade tomater?

Vill du verkligen göra skillnad? Skapa din egen ostsås baserad på cheddar. Gäster älskar att erbjudas ett "hemligt såsrecept".

Två burgare

Erbjud en cheeseburgare med Mozzarella, vars smak är universellt uppskattad. Den är dessutom estetiskt tilltalande när den får smälta över en perfekt tillagad burgare. Mozzarella gör sig extra bra med nötkött, grillade grönsaker och tomatsås.

Tre burgare

Då är det läge att vara riktigt kreativ och differentierande! Besök vår gourmet burger-sida för mer inspiration.

Vilka ingredienser föredrar kockar i sina klassiska cheeseburgare?

alrdig-omoderna-1200x675.jpg

Ostens roll i en klassisk cheeseburgare

Ost spelar en viktig roll i en burgare som en förstärkare av smak och texturer. Den ger krämighet och aktiverar umami-smaken. Ost är mer än bara en ingrediens. Den ökar, som få andra ingredienser, upplevelsen av burgaren: utan den blir balansen mellan smakerna och det visuella intrycket klart bristande. Tack var att osten ger en livlig färgklick som piggar upp både gourmeter och gör sig bra på bild.