Har du aldrig hört talas om flexitariskt? Vet du ungefär vad meatless monday innebär? Är hälften av er meny vegetarisk? Ta reda på var ni befinner er på flexiskalan, och få tips på hur ni tar er vidare för att öka vinsterna och minska utgifterna.

ArlaPro-Grilling-cheese-flexitarian-1200x675.png

Newbie

Det händer att ni sätter upp en vegetarisk rätt på menyn, men du och köket känner er fortfarande osäkra på vad som mättar, är gott och går hem hos gästerna.

 

Tips: Ni behöver nog bara lite hjälp på traven, här hittar ni allt ni behöver veta för att laga mättande, smakrikt och proteinrika vegetariska rätter.

Färsking

Du har bra koll på hur en flexitarian äter och du märker att flera av era gäster har börjat dra ner på köttet. Dock känner du fortfarande att det är svårt att variera dig i köket.

 

Tips: Kul att du har koll. Nu gäller det bara att anpassa och uppdatera menyn. Här hittar du bra med inspiration och goda vegorecept. 

Smyg-flexi

Tillsammans med köket letar du ständigt nya vegoalternativ som både mättar, är bra för miljön och tilltalar köttälskaren och vegetarianen. Nu funderar du på hur du kan effektivisera och göra de vegetariska rätterna lika självklara i köket som de med kött. 

 

Tips: Tänk i moduler och byggklossar och laga rätter som funkar för både Grilling cheese eller kött. Tänk mer ett recept, två rätter.

Grönstrumpan

Din meny består till hälften av vegetariska rätter. Du har till och med uträkningar på hur vegorätterna kan vara extra lönsamma för dig och din restaurang.

 

Tips: Ka-ching! Nu är det dags att få ännu bättre koll på lönsamheten. Här hittar du case som både ökar lönsamheten och minska utgifterna i köket.

Flexarn

Wow! Ibland kör ni meatless monday och köket tycker att det är mer spännande att utforska rätter utan än med kött. 

 

Tips: Ni behöver bara behålla inspirationen och energin, vilket vi gärna bidrar med. Här är ett första tips!

Trendsetter

Är ni en vegorestaurang? Dina kunder verkar i alla fall besöka er för ert utmärkta utbud av vegetariska rätter. Kul också att ni börjat köra cheesetariskt på menyn. Peppigt!

 

Grattis! Ni som kommit så här långt är praktiskt taget med och driver trenden. Ni kan gotta er i nya produkter och experimentera loss i köket. Grattis till er och gästerna.