Med hjälp av klassiska lunchfavoriter reder vi här ut hur Arla® Pro Grilling Cheese rent praktiskt kan öka lönsamheten och minska utgifterna i köket. Tips! Titta på era nuvarande storsäljare och räkna på hur Grilling Cheese kan maximera intäkterna.

Maximera vinsten på din burgare!

Burgare är en självklarhet på menyn. Med Grilling Cheese gör du den enkelt till ett flexitariskt alternativ och kan därmed maximera vinsten på din lunch. 

Tänk på att använda allt av osten. När du gjort dina burgare använder du enkelt ändarna till en sallad eller gryta. Produkter som du kan anpassa efter gästernas behov och där inget går till spillo är nyckeln till en lönsam restaurang.

 

ArlaPro-grilling-cheese-smoked-chili-1200x675.jpg

ArlaPro-Grilling-cheese-case-burgare-1200x675.png

Exemplet baseras på följande kilopriser: Arla® Pro Grilling Cheese 90 kr/kg, halloumi 150 kr/kg, högrev 119 kr/kg och Beyond Burger 320 kr/kg. 

Grilling Cheese ökar lönsamheten på burgartallriken
  • Lägst råvarukostnad i relation till andra burgare
  • En storsäljare med hög bruttovinst = kassako

Sänk råvarukostnaden med en wrap och köksprocenten med en brunch-macka 

Wraps och mackor är både enkla att variera och förbereda. Två framgångsfaktorer när det kommer till att göra bättre business i köket. Grilling Cheese kan du både smaksätta och tillaga på en mängd olika sätt. Det gör det enklare att variera rätterna och skapa en spännande meny även för dina flexitariska gäster. Ett ökat utbud ger gästerna anledning att komma tillbaka.

ArlaPro-grilling-cheese-wrap-brunchmacka-1200x675.png

ArlaPro-Grilling-cheese-case-macka-wrap-1200x675.png

Exemplen baseras på följande kilopriser: Arla® Pro Grilling Cheese 90 kr/kg och halloumi 150 kr/kg. Vi har räknat på 40 g ost per portion.

 

Ett nytt alternativ till klassikern

Korv Stroganoff går hem hos nästan alla i matsalen och gör du den dessutom cheesetarisk så har du en riktig storsäljare. Med hög marginal och låg råvarukostnad blir det även en favorit för köket.

En oöppnad förpackning av Grilling Cheese håller flera veckor i kylen, till skillnad från t.ex. kött, fågel och fisk. Den långa hållbarheten förenklar planeringen, ökar flexibiliteten och minskar svinnet.

ArlaPro-grilling-cheese-stroganoff-1200x675.jpg

ArlaPro-Grilling-cheese-case-stroganoff-1200x675.png

Exemplet baseras på följande kilopriser: Arla® Pro Grilling Cheese 90 kr/kg, Scan ekologisk korv 104 kr/kg, Lithells korv 87 kr/kg och biff 130 kr/kg.

Cheese Stroganoff
  • En självklar och populär rätt 
  • Funkar utmärkt att tillaga och varmhålla i bleck 
  • Laga samma bas för vegorätten som den med kött
  • Hög marginal med låg portionskostnad 
  • Mättar bra, mindre mängd per portion