Behövs det verkligen en till matost? Ja. När efterfrågan på vegetariska rätter ökar, både i matsalen och i köket, krävs nya och bättre alternativ. Vi har tagit fram en ost som tar avstamp i vad du behöver i köket och vad dina gäster vill ha på tallriken. Arla® Pro Grilling Cheese finns i två smaker, en naturell och en mild smoked chili.

ArlaPro-grilling-cheese-hanna-nordmark-citat-v3-1200x675.jpg

Hannas bästa Grilling Cheese-tips
  • För ett vackert och gott resultat, grilla osten i smörgåsgrillen
  • Skär osten i halvmånar och stek i bleck på 200° i 10–15 min
  • Strimla osten i grönsaksskärare
  • Funkar bra att tärna i grönsaksskärare
  • Tillaga osten i ugn innan du lägger den i en gryta och häller på en sås
  • Funkar perfekt att varmhålla på 80° i 20 min
  • Tillaga i salamander för fin färg och konsistens
  • Mjöla innan stekning för perfekt resultat
  • Funkar fint att pankofritera

Bra för köket

Grilling Cheese är skapad av proffs för proffs. Det betyder bland annat att den är framtagen för att behålla kreativiteten och effektiviteten i köket.

  • Ett alternativ till kött, vegetariska rätter och andra matlagningsostar – jobba med samma baser, variera proteinet

  • Du lagar mat – inte ett halvfabrikat

  • Smaksätt den på ditt sätt – mild smak som inte tar över

  • Tillaga den som du vill – Fritera, stek, koka, grilla i smörgåsgrill eller baka i ugn

  • Mindre salt och mindre fett än halloumi

  • Mättar – Grilling Cheese är en källa till protein

ArlaPro-grilling-cheese-anders-isaksson-1200x675.jpg

Anders Isaksson från Svenska Kocklandslaget har varit med och tagit fram Grilling Cheese. Här berättar han mer om osten och dess fördelar.

Fyra smarta Grilling Cheese-tips

1. Skärmarkeringar

Använd förpackningens skärmarkeringar för att få perfekt tjocklek
på burgaren.

2. Skärmaskin

Genom att använda skärmaskin får du snabbt jämna skivor på osten.

 

  • 0,8 cm = ca 60 g
  • 0,9 cm = ca 70 g
  • 1 cm = ca 80 g
  • 1,1 cm = ca 90 g
  • 1,2 cm = ca 100 g
3. Fin och jämn stekyta

Stek osten under press för att få en fin och jämn stekyta.

4. Undvik matsvinn

Genom att använda allt på osten undviker du matsvinn! Ändbitarna kan skäras till stavar eller kuber, frysas in, tillagas och läggas i grytor eller serveras i sallader och wraps.

Bra för gästen

Du byter enkelt ut kött, fågel och fisk mot Grilling Cheese, nästintill rakt av. Det betyder att du kan servera dina gäster en bred meny och aldrig kompromissa med de vegetariska rätterna.

  • Mångsidig – möjliggör en bred meny
  • Vegetariskt, flexitariskt, cheesetariskt – passar de som vill skära ner på kött, fågel och fisk och de som vill utesluta helt
  • Få ingredienser – gästerna slipper halvfabrikat och onödiga ingredienser
  • Valfrihet – fler valmöjligheter för gästerna
  • Avvikande kost – passar alla förutom de som undviker mjölk

ArlaPro-grilling-cheese-bra-for-gasten-1200x675.jpg

Bra för lönsamheten

Grilling Cheese har i jämförelse med liknande produkter låg råvarukostnad. Använd osten i dina storsäljare så har du chans att få fram en riktig kassako. Se exempel här!

  • Låg råvarukostnad – lägre än t ex halloumi, högrevsfärs, Oumph och Beyond burger

  • Mättnadskänsla – räcker med ca 70 gram per person 

  • Gjord för att laga till många – perfekt för att tillaga i bleck 

  • Lätt att sälja – grillad eller gratinerad ost lockar till köp

  • Starka miljöargument – konsumenter föredrar den framför kött, sojaprotein och halloumi