Skogslidens vårdboende vill man ge alla gäster en matupplevelse som både smakar gott och ser god ut. Genom att duka snyggt på trevliga tallrikar och presentera maten på ett bra sätt, har man lyckats skapa matglädje utöver det vanliga.

Skogslidens instagramkonto.
På Skogslidens instagramkonto lägger Mikael Larsen ut bilder på rätterna varje dag.

Kökschef Mikael Larsen har skapat ett Instagramkonto och tar en bild på maten varje dag. Presentationstallriken lägger han ut för att utbilda och visa personalen på avdelningarna hur han vill att rätten ska serveras.

Bilder ger en bättre känsla för hur maten ska läggas upp och hur stora portionerna bör vara och säger mer än en text. Sedan kan alla som ska jobba under dagen se hur det är tänk att det ska se ut. För det är inte lika självklart för alla att det ska vara lingon till moset eller rödbetor till kalopsen, särskilt inte om man kommer från en annan matkultur.

Skogsliden frukostmacka med ricotta.
Tips för fin sammanhållning

”Varje torsdagsmorgon under två timmar serverar vi en gemensam hotellfrukost för kök, gäster och övrig personal. Vi blandar upp oss med varandra vid borden och det skapar en fin sammanhållning. Det gäller alltid att hitta vägar till samarbete som ger bra resultat.” Mikael Larsen, Kökschef