Tips på hur du håller igång din verksamhet under Corona-krisen

Idéer och inspiration för restaurangägare, kockar, konditorer och bagare.

Restaurangbranschen är just nu inne i en väldigt tuff tid på grund av COVID-19. Det finns dock en del saker du kan ta till för att hålla din verksamhet öppen och minimera dina förluster, samtidigt som du gör din del för att minska spridningen av viruset.

Över hela världen kommer man på nya sätt att navigera genom krisen och vi har försökt samla tipsen vi har hört talas om här. Förhoppningsvis kan de inspirera dig och ditt team och hjälpa er komma på egna idéer som ni gärna får dela med er av.

Dela gärna på sociala medier under hashtagen #foodoutsidethebox

Tips och idéer

1. Gå ut i sociala medier och berätta vad du gör

Var aktiv på sociala medier och berätta för dina gäster att ni fortfarande har öppet och vad ni gör för att anpassa verksamheten under rådande situation. Det kan vara allt i från att ni börjar erbjuda take away, har handsprit framme, möblerar om etc.

2. Justera din verksamhet

Nya förutsättningar kräver nya lösningar. Fundera på vad ni kan göra för att hålla igång verksamheten. Det kan vara allt från att erbjuda kunder ”laga-hemma”-lådor till att minska ner menyn för att spara både tid och pengar. Eller starta uteserveringssäsongen lite tidigare där gäster får lite mer avstånd till varandra. Många sätter också upp markeringar på golvet för att guida gäster till smart köande med lagom avstånd.

3. Gör dig tillgänglig för take away/hemleverans

Erbjud dina gäster take away eller jobba med hemleverans om du har möjlighet. Se över om du kan registrera dig på hemleveranstjänster som Onlinepizza, Foodora, Karma, Ubereats mfl för att nå ut till fler som är sugna på att beställa mat hem. Med fler take away-möjligheter underlättar det för fler att stötta restauranger och samtidigt hålla sig hemma.