Arla® Pro Gelato Lab

Lär er att göra färsk glass och sorbet med härliga smakkombinationer tillsammans med glassmästaren Kenneth Erlandsson.

Skapa färgglad, smakrik och lönsam gelato

I vår Gelato Lab guidar Sveriges första officiella glassmästare, Kenneth Erlandsson, er genom en halvdag där ni kommer att lära er att göra färsk glass och sorbet med härliga smakkombinationer. Självklart får ni ett utbildningsmaterial att ta med er hem.

I denna Lab går Kenneth igenom grunderna och sedan får ni skapa färgglad gelato utifrån tre olika grunder. Noggrannhet i recepten är viktigast av allt. Sedan är det bara att sätta igång och laborera med smaksättningar, pinnar och desserter.

Gelato Lab summerat

  • Passar för: Glassbarer, konditorer, kaféer & restaurangpersonal

  • Antal deltagare: Max 12 personer

  • Tidsåtgång: Cirka 5 timmar

  • Upplägg: En del terori och en del praktik

  • Kursledare: Kenneth Erlandsson

Vad lär man sig under kursen?

  • Balansera recept för gelato och sorbet samt felsöka och rätta till de vanligaste felen.
  • Kemin och sambandet mellan vatten och övriga ingredienser.
  • Hur man dekorerar och får en glassdisk som lockar fler kunder