Arla® Pro Lab - Gastronomi i skolan

En kurs för att skapa en lockande grön meny, bli mer svinn-smart och få bra planeringstips.

Du som arbetar med mat i offentliga kök är en mästare på att skapa bra och näringsriktiga måltider – ofta under högt tempo. I Arla Pro-utbildningen har vi med hjälp av Fredrik Andersson, tidigare lagledare i Kocklandslaget, skapat inspiration som utvecklar ditt arbete i köket!

Under tre timmar får du råd om hur man skapar en lockande grönare meny, hur du planerar arbetet och hur matlagningen blir mer svinn-smart. Dessutom får du tips om hur du sätter finess på blecket. Självklart får du också utbildningsmaterial att ta med dig hem. 

Om kursen - Gastronomi i skolan

  • Passar för: Skolor och förskolor

  • Antal deltagare: Max 12 personer

  • Tidsåtgång: Cirka 3 timmar

  • Upplägg: En del terori och en del praktik

Du lär dig följande:

  • Skapa en vegetarisk meny - Vad som gör en god vegetarisk rätt, hur man planerar för denna och vilka proteiner man behöver.
  • Hur du planerar ditt arbete - Vad du kan förbereda i god tid, vad som ska köpas in och vad du kan lägga lite extra energi på.
  • Laga och servera mat i bleck - Hur du presenterar maten på bästa sätt och vad du bör tänka på när du lagar mat i stora bleck.
  • Minska matsvinnet - Smarta sätt att planera och arbeta på för att se till att all mat går åt.