Skapa en grönare lunch med en salladsbar

Ett perfekt sätt att möta flexitariantrenden, utan att tillföra extra arbete för köket.

En salladsbar är ett smart modul-upplägg där gästerna själva kan addera grönt eller animaliskt protein till sin lunch. Basen är krämiga, smakrika dressingar med olika säsongssallader, proteintillbehör och toppings.

6 fördelar med en salladsbar

  1. Grönare lunch för dina gäster - Ett komplement för gäster som bara vill äta en sallad istället för en traditionell måltid.
  2. Matsvinnsvänligt - Du kan enkelt ta hand om svinn, t ex gårdagens bröd och frön. Får du grönsaker över, t ex broccolisallad med rödlök, kan svinnet användas till en pasta eller w
  3. Enkelt att variera - Enkel att variera basen (dressingar), tillbehör (salladen) och topping (t ex cottage cheese) efter t ex säsong.
  4. Ökar inte arbetsbördan - Du kan spara tid genom att jobba med t ex färdigstrimlad sallad.
  5. Fler flexitariska alterativ - Dina gäster kan själva välja om de vill ha en lunch med eller utan animaliskt protein. Utan att det ger extra jobb för köket.
  6. Gör det enkelt att välja mindre kött - Salladsbaren är ett enkelt sätt att möta den gröna efterfrågan i matsalen, och därmed förenkla för köttätarna att få in det gröna på lunchen.