Skapa en grönare lunch med en salladsbar
Ett perfekt sätt att möta flexitariantrenden, utan att tillföra extra arbete för köket.
En salladsbar är ett smart modul-upplägg där gästerna själva kan addera grönt eller animaliskt protein till sin lunch. Basen är krämiga, smakrika dressingar med olika säsongssallader, proteintillbehör och toppings.
6 fördelar med en salladsbar
- Grönare lunch för dina gäster - Ett komplement för gäster som bara vill äta en sallad istället för en traditionell måltid.
- Matsvinnsvänligt - Du kan enkelt ta hand om svinn, t ex gårdagens bröd och frön. Får du grönsaker över, t ex broccolisallad med rödlök, kan svinnet användas till en pasta eller w
- Enkelt att variera - Enkel att variera basen (dressingar), tillbehör (salladen) och topping (t ex cottage cheese) efter t ex säsong.
- Ökar inte arbetsbördan - Du kan spara tid genom att jobba med t ex färdigstrimlad sallad.
- Fler flexitariska alterativ - Dina gäster kan själva välja om de vill ha en lunch med eller utan animaliskt protein. Utan att det ger extra jobb för köket.
- Gör det enkelt att välja mindre kött - Salladsbaren är ett enkelt sätt att möta den gröna efterfrågan i matsalen, och därmed förenkla för köttätarna att få in det gröna på lunchen.