Cold Lab

I Arla Cold Lab visar den meriterade kocken och dessertchefen Marie Skogström några geniala genvägar som gör det enkelt och roligt att jobba klimatsmart. 

Bra att veta om Arla Cold Lab

  • Kunskapsnivå: Ett stort intresse och nyfikenhet räcker

  • Antal deltagare: Max 15 personer

  • Tidsåtgång: Cirka 3 timmar

  • Lämplig lokal: Kök eller matstudio

  • Kursledare: Marie Skogström

Bra för miljön och din ekonomi

Grönsaker och olika mejerifavoriter passar perfekt ihop. Naturligtvis är de goda som de är, men det finns också många nya roliga sätt att använda dem på. Att servera mer grönt är smart både för miljön och för din ekonomi.

Geniala omvägar

Tempot är ofta högt. Det är därför viktigt att vara snabb och effektiv utan att krångla till det. Vi har med hjälp av Marie Skogström skapat några geniala genvägar som förenklar ditt arbete i köket.

Intervju med Marie Skogström

Välmeriterade kocken och dessertchefen Marie Skogström har en bredd både inom det kalla och det varma köket. Kärleken till grönsaker och att följa säsonger har hon med sig hemifrån gården där hon växte upp.

Marie Skogström
Marie Skogström

Hur jobbar jag mer växtbaserat?
– Vänd på steken och låt det gröna få huvudrollen på tallriken. Sedan är det upp till dig själv att välja om du vill lägga till eller skippa animaliskt protein.

Det här är Marie Skogström

Bor: Bara kyrkby

Gör: Håller matlagningskurser, middagar och event ihop med sin man Peter Skogström på egna restaurangen Mat & Vin Slottsparken i Malmö

Bakgrund: Kock, bagare och konditor som drivit Stolpaberga i Brunkeflo, blivit Årets Wilhelmina, vunnit Coupe Dessert och Dessertmästarna, samt tävlat i Kockarnas kamp och Årets Kock

Förebild: Kreativa kollegor och människor

Vad bör jag tänka på för att jobba mer hållbart?
– Genom att utmana dig själv och ditt arbetslag till att minska svinnet är mycket vunnet. Som alltid gäller det att ligga steget före för att kunna göra bra inköp och få tag på svenska grönsaker i säsong.

Beskriv ett enkelt sätt att effektivisera!
– Istället för att slänga kan du spara färdigskurna grönsaker, kokta baljväxter och bröd som blivit över och skapa något nytt med dem.

Bästa tipset i kallköket?
– Planera in ett vällagat basskafferi med smakrika tillbehör och kylda mejerivaror. Då blir det enklare att blanda olika konsistenser, texturer och smaker.

En inspirerande halvdagskurs med fokus på kalla råvaror & produkter

Bra att veta om Arla Cold Lab

  • Kunskapsnivå: Ett stort intresse och nyfikenhet räcker
  • Antal deltagare: Max 15 personer
  • Tidsåtgång: Cirka 3 timmar
  • Lämplig lokal: Kök eller matstudio
  • Kursledare: Marie Skogström

Det här får du

  • En inspirerande halvdag med teori och praktiska övningar
  • Vägledning och tester av hur olika smaker och texturer passar ihop
  • Planeringshjälp för att skapa ett basskafferi med naturliga råvaror
  • En avslutande lunch då vi smakar på det vi skapat tillsammans

Det här lär du dig

Att utveckla användningsområdet för Arlas kalla produkter och nya sätt att servera dem på. Att förbereda ett smart upplägg för enklare service och roliga tekniker, som underlättar när du lagar mat till många gäster.

Vill du veta mer om Arla Cold Lab?

Välkommen att kontakta din representant på Arla så berättar vi mer.