En enkel liten guide som på ett illustrerande sätt beskriver skillnaden mellan de vanligaste kaffedryckerna. De med mest mjölk och mjukast smak hittar du längst ned och de med mest kaffe och kraftigast smak högst upp.

Espresso macchiato
Espresso macchiato

En enkel eller dubbel espresso ”fläckad” med en skvätt skummad mjölk som skär ytan.

Cortado
Cortado

Det spanska namnet för en dubbel espresso med skummad mjölk. Hälften espresso och hälften skummad mjölk.

Flat white
Flat white

En dubbel espresso med mikroskum. En del espresso och två delar skummad mjölk. Mer intensiv smak än en cappuccino.

Cappuccino
Cappuccino

En tredjedel espresso, en tredjedel ångad mjölk och en tredjedel skummad mjölk, vilket ger en len och krämig känsla.

Caffè mocha
Caffè mocha

En dubbel espresso smaksatt med choklad som fylls upp med skummad mjölk. Toppas ibland med vispgrädde.

Chailatte
Chailatte

En tredjedel bryggt, osötat, kryddigt chaite med två tredjedelar skummad mjölk. Smaksätts med vaniljsirap för sötma.

Caffè Latte
Caffè Latte

En dubbel espresso med skummad mjölk som hälls på i ett svep så att ett litet lock av skum bildas ovanpå.

Latte macchiato
Latte macchiato

Skummad mjölk med en espresso. Börja med mjölken och häll försiktigt i en espresso.