Högtryck för kalla kaffedrycker

Kalla kaffedrycker har ökat i popularitet. Under sommarperioden ökar försäljningen. Men med utvecklingen av kallbryggt kaffe och produkter för konsumenter på språng visar trenden inga tecken på att mattas. Erbjud nya, kalla kaffedrycker på uteserveringen och för take away.

3 tips för att öka lönsamheten

1. Merförsäljning sommartid

Kalla kaffedrinkar ger stor merförsäljning av take away under varma sommardagar.

2. Social aktivitet och skyltning  

Var aktiv på sociala medier när ni öppnar uteserveringen och skylta upp med att ni serverar goda, kalla kaffedrycker med ekologisk mjölk. Det lockar förbipasserande till spontanköp och många är beredda att betala för en läskande kaffeupplevelse.

3. Svalkande kaffedrycker perfekta för take away

Kalla kaffedrycker som håller kylan länge i sommarvärmen är bekväma att ta med. Erbjud muggar i olika storlekar av hållbart material för take away. Kallt kaffe håller sig också bra i termos. Kyl ner termosen med kallt vatten innan.

Mer att läsa
Cold Brew
Så här gör du Cold Brew kaffe

10 gram grov malet kaffe per 1 dl kallt vatten.

Blanda mixen och låt den vila i kylskåp i minst 12 timmar i en försluten flaska.

Sila kaffet genom ett kaffefilter, servera gärna med is och / eller med mjölk.