Så här fixar du enkelt ett kallt mjölkskum

Förutom bra kvalitet på kaffet ska mjölken ge ett krämigt och följsamt skum. Arla® Latte Art® Eko är berikad med ett naturligt mjölkprotein som underlättar ditt jobb med att få fram ett lent och krämigt skum till dina kalla lattedrycker.

Skillnaden mellan kallt och varmt mjölkskum

För att få ett varmt skum måste du ha tillgång till en espressomaskin. För ett kallt skum räcker det med en manuell mjölkskummare.

Innan du börjar

  • Se till att mjölken är kylskåpskall.
  • Fyll en pressokanna till en tredjedel med den kalla mjölken och sätt på locket. En modell i glas med pressolock är smidig att använda.

Börja skumma

  • Pumpa pressofiltret upp och ner cirka 15-20 gånger.
  • Ta bort pressen och rör om i mjölken med en sked för att få en riktigt krämig konsistens på skummet. Klart!

Smak och hållbarhet går hand i hand

Hållbarhet spelar en allt större roll i hur dina kunder konsumerar mat och dryck. En lönsam investering kan därför vara att se över vilka leverantörer du jobbar med och hur de arbetar med sina råvaror, både ur ett smak- och miljöperspektiv.

Smaksatta istärningar

Det går att frysa kaffe, syrup och saft i istärningar som sedan kan bli en smaksättning i drycken. Att frysa i tärningar gör det även lättare att hålla koll på hur mycket som går åt och undvika matsvinn.

Kaffeistärningar

Kyl ner och söta kaffet först, frys sedan till istärningar. Utan sötman kan drycken bli för besk. Det tar en stund innan istärningarna smälter, så blanda drycken med hälften kallt kaffe och hälften kaffeistärningar. Då finns kaffesmaken med från början.

Ta vara på svinnet

När du gör drycker får du ofta ingredienser över. Ta vara på svinnet och återanvänd till något annat, t ex bakning, marmelad eller saft som håller mycket längre än drycken.

Jobba lokalt och ekologisk

Jobba smart med lokala och ekologiska produkter. Det säljer bättre och är något kunderna är villiga att betala mer för.