Smörgåsar & bagels take away

En macka med en god ost och färska grönsaker är den självklara frukostfavoriten i Sverige. Välj bröd utifrån vad dina kunder gillar och ha alltid färdigskivad, smakrik ost och en krämig färskost till hands.

Basrecept örtig färskoströra (10 port.)

  • 2 msk matolja
  • 0,5 dl färska örter, hackade 
  • 1 msk citronsaft 
  • 250 g Arla® färskost 25% 
  • salt och svartpeppar
  1. Mixa örterna med olja, citronsaft och lite av färskosten.
  2. Vänd ihop med resten av färskosten, smaka av med salt och peppar.
Smarta tips för frukostmackor on the go!
  • Smaksätt färskost med örter och finskurna bitar av lax eller skinka. Det ger god smak, kräver mindre mängd och blir mer lönsamt.
  • Fyll spritspåsar med färskost och ha färdiga i kylen. Färskost ger snabbt en krämigare macka med mer smak.
  • Färdigskivad ost är mer hygieniskt att jobba med. Du sparar dessutom tid, får snygga skivor och slipper spill.
  • Färska grönsaker gör att mackan känns fräsch och ger en bra kontrast till mjukare delar. Lägg sallad som en tät barriär mot bröden för att skydda mot vätska från t ex gurka och tomater.
  • Skippa plastfilmen och lägg frukostmackorna i smörgåsfickor. Det ser trevligare ut och förstärker premiumkänslan.
  • Sälj mackor som blivit över för halva priset. Eller gör om dem till en toast i smörgåsgrillen.
  • Bagel är ett mjukt och saftigt bröd. Bra att ha i frysen och plocka fram allt eftersom de går åt.

TIPS: I vår ostguide hittar du snabbt rätt ost för dina frukostmackor

Till ostguiden

Alla våra frukostrecept