Bagerilyx hos Systrarna Ericsson

Systrarna Ericsson har försett västeråsarna med välbakat bröd sedan 1930. I dag drivs kaféet och bageriet av andra generationen Torneryd, systrarna Anna och Maria. Deras välkomponerade frukostar förgyller både tidiga jobbmöten och morgonstunder i kaféet.

När vi började med frukosterbjudanden för några år sedan blev det snabbt mycket uppskattat.

– Vi ligger i en galleria där de flesta butiker öppnar klockan 10, men vi smyger igång redan klockan 8. När vi började med frukosterbjudanden för några år sedan blev det snabbt mycket uppskattat. I dag är det många som inte äter frukost hemma utan hellre på kafé eller på jobbet. Ungefär lika många som äter här köper med sig frukost, säger Maria Torneryd Nilsson.

Hur ser ert erbjudande ut?

– Vi har en frukostpåse som man kan ta med. Då ingår vår egenrostade nötmix med turkisk yoghurt, en dubbelsmörgås med ost och skinka, juice samt bryggkaffe som är Rainforest Alliance-certifierat. För gäster som äter här har vi lite olika varianter.

 

Frukosten är serverad från klockan 08.00 hos oss 🌤 #bagerifrukost #frukostmöte #egetbageri

Ett foto publicerat av Systrarna Ericsson Bakeryshop (@systrarnaericssonkonditori)

 

– När det gäller bröd säger trenden att det ska vara grovt, men vi märker att kunderna gärna väljer ljust. Vi bakar vårt ljusa bröd med surdeg och ett mer proteinrikt mjöl. Det blir både gott och mättar mer så att man står sig längre på frukosten.

Vad gör er frukost speciell?

Vi använder svensk ost, Wästgöta Kloster, och vi serverar aldrig plastade smörgåsar.

– A och O är såklart att frukostbrödet alltid är nybakat och färskt. Sedan är vi noga med att använda bra råvaror och göra sådant vi står för och är stolta över. Vi kan exempelvis tala oss varma för vår nötmix som ger energi och passar perfekt till den krämiga yoghurten.

– Vi använder svensk ost, Wästgöta Kloster, och vi serverar aldrig plastade smörgåsar. Det är viktigt att det alltid ser fräscht ut och vi dekorerar med krussallad som lollo rosso med fina färger.