"X-mas pulled pork" med kålrot och ingefära

"X-mas pulled pork" med kålrot och ingefära

Gör så här

1. Gnid in köttet med apelsinskal, kryddorna och salt. Lägg köttet i en kastrull. Baka i ugn, 100° i 6–8 tim, tills köttet är mörbakat. Om köttet får för mycket färg kan man lägga ett lock på.
2. Avsluta med att glasera köttet runt om med stekspadet i grytan, så att det får en härlig karamelliserad färg.
3. Skala och skär kålroten i mindre bitar, koka dem mjuka under lock med matyoghurt och vatten. Stöt till grov kompott och smaka av med ingefära, salt, peppar och vinäger.
4. Lägg purjolöken i vatten. Marinera den med örter strax innan servering.
5. Ta en gaffel och dra ut karrén i trådar eller skär en bit, och glaca med hoisinsås.
6. Packa kålrotskompott i botten i en ring, toppa med kött och plockad örtsallad med purjolök.

Källa: Arla Köket Jul 2013/Arla Köket Traditioner och nytänk 2014/Arla Köket En sagolik jul 2015

  • Fett
    29,84 g
  • Kolhydrater
    9,97 g
  • Protein
    33,19 g
  • Energi (kJ)
    1893,2 kJ
  • Energi (kcal)
    451,61 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen