Vitlöksstekt kycklinglår med rotfrukter

Vitlöksstekt kycklinglår med rotfrukter

Gör så här

1. Blanda ingefära i crème fraiche, smaka av med salt och peppar. Ställ kallt innan servering.
2. Koka rotfrukterna mjuka i välsaltat vatten. Kyl snabbt i iskallt vatten, häll av. Värm upp i lite smör och smaka av med salt och peppar vid servering.
3. Salta och peppra kycklingen, stek på skinnsidan till krispigt och gyllene. Lägg i bleck med vitlöksklyftor och timjan. Baka klart i ugn på 125° tills innertemperaturen är 70°.

Serveringsportion ca: kyckling 150 g, rotfrukter 100 g, sås 0,5 dl, potatis 175 g
Källa: Arla Köket Restaurang 1:2005

  • Fett
    31,55 g
  • Kolhydrater
    34,82 g
  • Protein
    33,73 g
  • Energi (kJ)
    2368,33 kJ
  • Energi (kcal)
    566,8 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen