Vitkålspudding på quorn med gräddsås

Vitkålspudding på quorn med gräddsås

Gör så här

1. Låt ströbröd svälla i mjölk och grädde. Blanda ner lök, ägg, ost och quorn. Smaka av med salt och peppar.
2. Bryn vitkål i smör och sirap. Salta lätt och blanda hälften av kålen i färsen.
3. Lägg ut färsen i smorda bleck och toppa med resterande kål. Grädda i ugn, 175° i ca 45 min.
4. Koka upp buljong och soya, tillsätt grädde. Smaka av med salt och peppar och red med majsstärkelse.
5. Servera puddingen med kokt potatis, sås och lingon.

Serveringsportion ca: Pudding 300 g, sås 100 g, potatis 120 g, lingon 40 g
Källa: Arla Köket Äldre 2003:1

  • Fett
    24,37 g
  • Kolhydrater
    55,41 g
  • Protein
    22,1 g
  • Energi (kJ)
    2301,41 kJ
  • Energi (kcal)
    553,19 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen