Vit chokladparfait med hjortronmylta

Vit chokladparfait med hjortronmylta

Gör så här

1. Smält choklad i vattenbad eller i mikro.
2. Vispa äggulor fluffiga. Vispa ihop äggulorna och chokladen. Rör ner kvarg och kanel.
3. Smält gelatin i lite vatten. Blanda upp med lite av smeten som sedan blandas ner i partaiten. Vänd sist ner grädde lätt och luftigt.
4. Fördela smeten i formar som fodrats med plast och frys.
5. Skär i bitar vid servering. Servera med hjortron och gärna ett litet flarn.

Serveringsportion ca: Parfait 100 g, hjortron 20 g
Källa: Arla Köket Senior 2:2002

  • Fett
    33,25 g
  • Kolhydrater
    14,02 g
  • Protein
    6,15 g
  • Energi (kJ)
    1573,12 kJ
  • Energi (kcal)
    381,03 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen