Vit chokladavec med citruscurd och lollipop

Vit chokladavec med citruscurd och lollipop

Gör så här

1. Chokladlollipop: Temperera chokladen, lägg lite syltat apelsin- och limeskal och en cocktail-pinne på ett bakplåtspapper. Rippla över tempererad choklad och låt stelna i rums¬temperatur, gärna över natten.
2. Citruscurd: Blötlägg gelatinbladet i rikligt med kallt vatten i minst 5 minuter. Koka citron- och apelsinsaft, råsocker, smör och ägg till en kräm. Tillsätt det avrunna gelatin¬bladet. Sila krämen genom en chinoise. Kyl. Kan förvaras i kyl.
3. Montering: Lägg citruscurden i botten på små glas. Skumma soppan och häll över. Dekorera med lollipop.

Serveringsportion: 37 g
Källa: Dessertakademien 2004

Vit chokladsoppa
Koka upp grädde, mjölk och vaniljstång i en kastrull. Blanda äggula och råsocker. Häll gräddmjölken över äggblandningen och tillbaka i kastrullen. Sjud till 83°C. Tillsätt espressobönor. Häll soppan över den vita chokladen. Blanda väl och låt vila över natten. Sila dagen efter.

  • Fett
    10,9 g
  • Kolhydrater
    16,47 g
  • Protein
    3,03 g
  • Energi (kJ)
    733,9 kJ
  • Energi (kcal)
    175,15 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen