Vinmarinerad fläskkarré med prästgårdsgratäng

Vinmarinerad fläskkarré med prästgårdsgratäng

Gör så här

1. Blanda ingredienserna till marinaden i plastpåsar tillsammans med fläskkarrén. Låt marinera över natten. Vänd påsarna någon gång.
2. Lägg hela steken på smorda bleck och stek i ugn på 175°C ca 1 timme på 75°C. Alternativt skär upp karrén i skivor ca 150 g, som steks i smör.
3. Blanda potatis och purjolök i smorda bleck. Salta och peppra. Slå på sås och mjölk och fördela ost därpå. Rör om så osten blandar sig lite med gratängen. Grädda i ugn på 175°C ca 1 timme.
4. Blanda alla ingredienser till kompotten i en kastrull och sjud försiktigt utan lock 1-1,5 timme.
5. Ansa lök och mjukbaka på smorda bleck i ugn på 150°C ca 25 min. Salta.

Serveringportion ca: Kött 140 g, gratäng 260 g, kompott 70 g, lök 80 g
Källa: Arla Köket Senior 2:2002

  • Fett
    30 g
  • Kolhydrater
    60,11 g
  • Protein
    40,46 g
  • Energi (kJ)
    2941,66 kJ
  • Energi (kcal)
    706,28 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen