Viltsoppa med kryddpeppar

Viltsoppa med kryddpeppar

Gör så här

1. Fräs skav, bacon och lök i smör.
2. Tillsätt buljong och koka upp.
3. Tillsätt rotfrukter och ris, sjud ca 20 min.
4. Red av med vetemjöl utrörd i vätska. Sjud i ca 5 min.
5. Tillsätt grädde och sjud i ytterligare 5 min. Smaka av med kryddpeppar, gelé, salt och peppar.
6. Garnera gärna med persiljeblad.

Tips: Skaven går att byta ut mot finstrimlat kött av t ex annat vilt, nöt- eller griskött.

Serveringsportion ca: Soppa 250 g
Källa: Lunchguiden nr4

  • Fett
    17,67 g
  • Kolhydrater
    41,34 g
  • Protein
    27,4 g
  • Energi (kJ)
    1823,26 kJ
  • Energi (kcal)
    437,2 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen