Viltskavsgryta med rotfrukter

Viltskavsgryta med rotfrukter

Gör så här

1. Koka upp fond med lök, morot, rotselleri och kryddor. Låt koka ihop på svag värme under lock i 20-30 min.
2. Tillsätt grädde och låt koka upp. Red med majstärkelse.
3. Bryn viltskav och svamp, var för sig, på hög värme i smör. Lägg över i såsen och smaka av med salt, peppar och hjortronsylt.
4. Servera med saltbakad potatis.

Serveringsportion ca: Gryta 280 g, potatis 150 g
Källa: Arla Köket Äldre 2003:1

  • Fett
    18,19 g
  • Kolhydrater
    69,85 g
  • Protein
    41,49 g
  • Energi (kJ)
    2547,54 kJ
  • Energi (kcal)
    610,91 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen