Vietnamesisk ugnsfärs med limeyoghurt

Vietnamesisk ugnsfärs med limeyoghurt

Gör så här

1. Låt havregrynen svälla i mjölken.
2. Blanda färs med havregryn, salt, morot, lök, vitlök, fisksås och peppar.
3. Fördela smeten på smorda bleck.
4. Skölj kålbladen och låt dem rinna av. Skär bort den grova delen på bladen och dela dem på längden.
5. Täck färsen med kålblad. Stek med lock i ugn, 175°C ca 20 min.
6. Ta bort locket och stek ytterligare ca 10 min.
7. Blanda yoghurt med saft och skal av lime.
8. Koka potatisen.
Skär färsen i portionsbitar och servera tillsammans med limeyoghurt och potatis.

Serveringsportion ca: Ugnsfärs 200 g, limeyoghurt 0,5 dl, kokt potatis 175 g
Källa: Arla Köket Skola 2:2000/Skolmat till 100

  • Fett
    14,98 g
  • Kolhydrater
    36,51 g
  • Protein
    21,4 g
  • Energi (kJ)
    1558,28 kJ
  • Energi (kcal)
    373,25 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen