Vichyssoise på mandelpotatis och gräslök

Vichyssoise på mandelpotatis och gräslök

Gör så här

1. Skär purjolöken i grova bitar. Koka potatis och purjolök i mjölk i ca 20 min,
eller tills bitarna är helt mjuka.
2. Mixa slät i kannmixer tillsammans med den kalla grädden. Smaka av med citron,
salt och peppar. Strö över gräslöken.
3. Servera soppan varm eller kall med isbitar.

Serveringsportion ca: 500 g
Källa: Svenska rötter 2009

  • Fett
    47,81 g
  • Kolhydrater
    30,94 g
  • Protein
    13,88 g
  • Energi (kJ)
    2546,13 kJ
  • Energi (kcal)
    618,78 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen