
Världens bästa mammatartelett
Gör så här
Mördeg:
1. Blanda alla ingredienser så att degen precis går ihop i en maskin med vinge. Plasta in degen och låt vila i kyl innan den kavlas ut.
Kardemummafyllning:
1. Blanda mandelmassa med smör till en jämn smet i en maskin med vinge. Tillsätt äggen lite i taget, salt och kardemumma.
Rödvinbärsgelé:
1. Koka puré, socker och pektin i ett par minuter tills det tjocknar. Rör i gelatinet och låt svalna.
Crème fraichemousse:
1. Koka upp socker och vatten till 121°. Vispa upp äggulan. Slå sockerlagen över äggulan under vispning.
2. Smält gelatinet och vispa ner i äggblandningen.
3. Blanda äggblandningen med crème fraiche till en jämn smet. Vänd ner grädden.
Montering:
1. Kavla mördegen 2,5 mm tunn och fodra en tartelettform, ca 29 x 9 cm. Fyll till hälften med fyllningen. Baka av i ugn på 170° ca 15 min. Låt svalna.
2. Fyll tarteletten med gelén. Låt sätta sig innan moussen spritsas på.
3. Garnera med svartvinbärsmarshmallows, sockertrådar, röda vinbär och atsinakrasse
Källa: Årets Konditor 2016 Frida Leijon