Variation på brysselkål med svartkålsmajonnäs och syrad gurka

Variation på brysselkål med svartkålsmajonnäs och syrad gurka

Gör så här

1. Häng gräddfilen i minst 3 tim.

2. Mixa svartkål och olja i thermomixer på 60° tills oljan är helt slät och grön. Spara 1 dl till servering.

3. Mixa ägg, vinäger och lite salt. Tillsätt svartkålsoljan lite i taget under mixning till en tjock majonnäs. Smaka ev av med mer salt.

4. Plocka de yttersta bladen från brysselkålen och lägg i kallt vatten. Koka hälften av brysselkålen i saltat vatten och dela.

5. Dela resterande brysselkål och fritera i olja på 180° till en gyllene färg. Låt rinna av på papper och salta.

6. Vid servering: Skiva gurkan tunt. Lägg upp på en skärbräda och riv över citronskal och pressa på lite citronsaft, salta. Bred ut svartkålsmajonnäsen på tallrikar och lägg på kokt och friterad brysselkål, brysselkålsblad och syrad gurka. Klicka på den hängda gräddfilen och ringla över svartkålsoljan.

Källa: Johan Backeus.  Årets kock 2017

  • Fett
    30,3 g
  • Kolhydrater
    5,21 g
  • Protein
    3,97 g
  • Energi (kJ)
    1302,17 kJ
  • Energi (kcal)
    311,52 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen