Vaniljpaj med hallon

Vaniljpaj med hallon

Gör så här

1. Arbeta ihop smör och mjöl i en matberedare. Tillsätt ägget. Låt degen vila en stund i kylen och kavla sedan ut den på mjölat bord.
2. Klä en pajform, ca 26 cm i diameter med degen. Ställ mördegsskalet i frysen.
3. Vispa lätt ihop ägg, socker, kvarg, vaniljsocker och grädde och häll i mördegsskalet.
4. Fördela hallonen ovanpå och ställ formen i frysen 20-30 min innan gräddning. 5. Grädda pajen i 175°C ca 25 min. Den skall då vara nätt och jämnt fast.
6. Garnera med lite färska bär, florsocker och ev citronmeliss. Servera ljummen, gärna med en klick lättvispad grädde.

Serveringsportion ca:
Källa: En klick betyder så mycket

  • Fett
    22,32 g
  • Kolhydrater
    17,37 g
  • Protein
    7,28 g
  • Energi (kJ)
    1248,69 kJ
  • Energi (kcal)
    300,3 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen