Vaniljmousse med körsbärsbavaroise, spritade körsbär,  mandelkaka och kaffesmulor

Vaniljmousse med körsbärsbavaroise, spritade körsbär, mandelkaka och kaffesmulor

Gör så här

Vaniljmousse:

1. Vispa äggulan luftigt. Koka socker, vatten och vaniljfrön till 119°. Häll sockerlagen i äggulan under vispning. Vispa det vitt och luftigt till en pâte à bombe.

2. Värm lite av kvargen och smält ner urkramade gelatinblad. Vänd ner i pâte à bomben tillsammans med resterande kvarg och sist lättvispad grädde. Fyll portionsglas till 1/3 och kyl.

Körsbärsbavaroise:

1. Värm puré, socker och äggula till 84° under omrörning. Blanda ner urkramade gelatinblad och låt svalna till 30°.

2. Vänd ner lättvispad grädde. Fyll i små runda silikonformar och frys.

Körsbärsglaze:

1. Koka juice (första mängden) med socker till 122°. Blanda ner juice (andra mängden), grädde och majsstärkelse. Koka upp igen och tillsätt urkramade gelatinblad.

3. Ta de frysta körsbärsbavaroiserna ur formarna och glasera när glazen är 30°.

Spritade körsbär:

1. Koka upp puré, socker och citronsaft. Häll den varma lagen på de frysta körsbären. Smaka av med rom och låt dra över natten.

Mandelkaka:

1. Lägg mandelmassan i maskin med vinge. Montera ner smöret i mandelmassan. Tillsätt ägg lite i taget och citronskal.

2. Stryk ut 1,5 cm tjockt i en form med bakplåtspapper. Baka av i ugn på 180° ca 15 min. Låt svalna. Stansa ut små rundlar, ca 1 cm i diameter.

Kaffesmulor:

1. Blanda allt i maskin med vinge och strö ut på plåt med bakplåtspapper. Baka av i ugn på 160° ca 15 min.

Montering:

Lägg de glaserade körsbärsbavaroiserna på vaniljmoussen i glasen. Dekorera runt om med spritade körsbär, mandelkaka, kaffesmulor, delade färska körsbär, minimaräng, oxalis och bladguld.

Källa: Kalle Bengtsson Årets konditor 2017

  • Fett
    30,72 g
  • Kolhydrater
    35,76 g
  • Protein
    7,3 g
  • Energi (kJ)
    1868,01 kJ
  • Energi (kcal)
    450,64 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen