Vaniljmakrons

Vaniljmakrons

Gör så här

1. Sikta mjöl och florsocker. Tillsätt stjärnanis. Vispa äggvita och socker till en maräng. Vänd ner mjölblandningen i marängen. Blanda massan väl. Spritsa små rundlar på bakplåt. Baka i 180°C i 10-12 minuter på dubbla plåtar med öppet spjäll. Servera som garnering eller som en kaka med kräm emellan.


Serveringstips: Lägg vaniljmakronerna som dekoration på en glassbomb.

Serveringsportion ca: 8 g
Källa: Dessertakademien 2003

  • Fett
    0,94 g
  • Kolhydrater
    4,27 g
  • Protein
    0,55 g
  • Energi (kJ)
    119,08 kJ
  • Energi (kcal)
    28,43 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen