Vaniljglass 2.0

Vaniljglass 2.0

Gör så här

1. Blanda allt utom vaniljen och den kalla grädden. Mixa slätt, tillsätt vaniljstänger och urskrapade frön och värm i pastörisator eller under omrörning till 85°. Sila, lägg tillbaka stängerna och kyl ner. Låt vila minst 6 tim men helst 1 dygn i kyl.

2. Ta upp vaniljstängerna och mixa i den kalla grädden. Frys i glassmaskin.

Tips! Sila glassmeten när den är varm. Bättre än när den är kall då det kan hamna oönskade bakterier 

Källa: Hans Berg Svensk Glassmästare 2017 

  • Fett
    85,27 g
  • Kolhydrater
    232,81 g
  • Protein
    47,23 g
  • Energi (kJ)
    7894,85 kJ
  • Energi (kcal)
    1897,45 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen