Vaniljfyllda blåbärsmuffins

Vaniljfyllda blåbärsmuffins

Gör så här

1. Rör smör och socker vitt och fluffigt. Tillsätt äggen ett åt gången.
2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i äggblandningen.
3. Rör ner mjölken. Vänd ner blåbären så snabbt och lätt som möjligt för att inte färga smeten blå.
4. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 160° ca 25 min.
5. Gör ett stort hål i varje muffins när de svalnat något. Spritsa ner rikligt med kvarg blandat med vaniljsocker.
6. Pudra med florsocker och dekorera med blåbär.

Tips: Använder man frysta bär kan man vända dem i en matsked mjöl för att undvika detta.

Serveringsportion ca: 1 muffin 100 g
Källa: En klick betyder så mycket

  • Fett
    16,83 g
  • Kolhydrater
    28,04 g
  • Protein
    7,71 g
  • Energi (kJ)
    1240,09 kJ
  • Energi (kcal)
    296,4 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen