Vanilj- och äppelgratäng

Vanilj- och äppelgratäng

Gör så här

1. Kärna ur äpplen och skär i klyftor.
2. Stek äppelklyftorna lätt i smör, socker och kardemumma.
3. Vispa ihop ägg, äggulor, socker och mjöl. Blanda ner crème fraiche och kvarg.
4. Häll smeten i ett smort och lätt mjölat bleck.
5. Fördela äppelklyftorna i smeten och strö över lite socker.
6. Grädda i 175°C ca 20 min.
7. Servera gratängen gärna varm med en klick kvarg och vaniljsocker.

Serveringsportion ca: 160 g
Källa: En klick betyder så mycket

  • Fett
    18,94 g
  • Kolhydrater
    15,33 g
  • Protein
    8,11 g
  • Energi (kJ)
    1110,93 kJ
  • Energi (kcal)
    265,27 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen