Valnötsbröd

Valnötsbröd

Gör så här

Deg 1:
1. Blanda alla ingredienser i en degblandare.
2. Låt degen vila i ca 3 tim i rumstemperatur eller i en plastlåda med lock i kyl över natten.

Deg 2:
Blanda deg 1 med ingredienserna till deg 2, förutom valnötterna, i en degblandare. Blanda till en elastisk deg.
2. Blanda i valnötterna. Låt degen vila i ca 1 tim.
3. Dela degen i ca 35 bitar à ca 70 g. Rundriv och lägg på plåtar. Låt jäsa till dubbel storlek.
4. Baka brödet i ugn, ingångstemperatur 250°. Sänk till 210° och baka i 15-20 min.
5. Låt svalna på galler under bakduk.

Källa: Matiga smörgåsar 2013

  • Fett
    9,14 g
  • Kolhydrater
    26,76 g
  • Protein
    5,27 g
  • Energi (kJ)
    900,46 kJ
  • Energi (kcal)
    215,16 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen