Vålapizzan med mozzarella och tomat

Vålapizzan med mozzarella och tomat

Gör så här

1. Lös jästen i vatten. Blanda övriga ingredienser. Låt stå i kyl över natten. 

2. Fräs lök, vitlök och tomatpuré i smör. Tillsätt tomater, buljong, linser och örtkryddor. Koka tills linserna är helt mjuka. Tillsätt farinsocker, smaka av med salt och peppar.

3. Kavla ut pizzabottnarna i bleck eller på plåtar.

4. Fördela tomatsås, champinjoner, oliver och ost på bottnarna.

5. Tillaga i ugn, 175° ca 30 min. 


Källa: Britt-Marie Englund, Östervåla skola, Östervåla, Kock i skolan veg 2013

  • Fett
    14,54 g
  • Kolhydrater
    72,66 g
  • Protein
    22,52 g
  • Energi (kJ)
    2201,47 kJ
  • Energi (kcal)
    526,31 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen