Urbenat kycklinglår med lufttorkad skinka i krämig sås med medelhavskryddor och svamprisotto

Urbenat kycklinglår med lufttorkad skinka i krämig sås med medelhavskryddor och svamprisotto

Gör så här

1.Dela skinkan på längden. Salta och peppra kycklinglåren lätt. Rulla in kycklingköttet i skinka. Lägg i bleck med skarven neråt. Stek i ugn, 200º ca 10 min.

2.Blanda en sås av grädde, crème fraiche, bruschettamix, salt och peppar. Häll såsen över kycklingen och baka ytterligare ca 25 min i ugn, 180º.

3.Fräs ris, lök och svamp i smör. Häll på buljong, lite i taget och låt den koka in. När riset är "al dente" dras risotton från värmen. Tillsätt ost och vinäger, smaka av med salt och peppar och låt risotton dra en stund före servering.

4.Servera kycklinglåren med svamprisotto och en skön blandad sallad.

Källa: Arla Köket Lunch Årets Kock 2010 Gustav Trägårdh

  • Fett
    32,01 g
  • Kolhydrater
    53,69 g
  • Protein
    42,29 g
  • Energi (kJ)
    2813,51 kJ
  • Energi (kcal)
    675,47 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen