Unggris i syrlig lökbuljong med persiljeyoghurtcrème

Unggris i syrlig lökbuljong med persiljeyoghurtcrème

Gör så här

1. Fräs lök och vitlök i smör. Tillsätt köttet och fräs ytterligare några minuter.
2. Tillsätt öl och buljong. Koka på svag värme tills köttet är mört. Smaka av med salt och peppar.
3. Koka morötterna i ånga i ugnen tills de är mjuka. Blanda citron, purjolök, olja och senap och blanda med morötterna.
4. Mixa kikärtor, yoghurt, persilja och vitlök. Smaka av med citron, salt och peppar.
5. Servera soppan med citronmorötterna och persiljeyoghurtcrèmen.

Serveringsportion ca: soppa 4 dl, morötter 60 g, yoghurtcrème 50 g
Källa: Arla Köket nr 2:2007 Lunch

  • Fett
    45,75 g
  • Kolhydrater
    17,94 g
  • Protein
    31,87 g
  • Energi (kJ)
    2584,95 kJ
  • Energi (kcal)
    616,38 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen