Ugnsstekt lax med dragonstuvad potatis

Ugnsstekt lax med dragonstuvad potatis

Gör så här

1. Salta och dela laxen i portionsbitar à ca 150 g.
2. Stek i ugnen vid 175ºC ca 10 min till en kärntemperatur av 65ºC.
3. Koka upp mjölk och red av med vetemjöl utrört i vätska. Sjud ca 5 min.
4. Tillsätt crème fraiche, potatis och lök. Sjud ca 5 min. Smaka av med dragon, salt och peppar.

Tips: Variera gärna dragon med andra örtkryddor. En del av potatisen kan ersättas med andra kokta rotfrukter t ex palsternacka.

Serveringsportion ca: Lax 120 g, stuvad potatis 300 g
Källa: Lunchguiden nr4

  • Fett
    32,09 g
  • Kolhydrater
    40,36 g
  • Protein
    39,48 g
  • Energi (kJ)
    2626,43 kJ
  • Energi (kcal)
    627,57 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen